Apple geeft Mac OS X 10.7.2 officieel vrij

Apple heeft de officiële versie van Mac-besturingssysteem OS X 10.7.2 beschikbaar gemaakt voor het grote publiek. De update van het besturingssysteem met de codenaam Lion, laat de computer een koppeling maken met iCloud.

De nieuwe versie van het Mac OS is het derde element waarmee Apple deze week zijn iCloud-aanbod verrijkt. Eerder deze week werd iOS 5 vrijgegeven net als een nieuwe versie van iTunes, beiden met iCloud-koppelingen.

Photostream belangrijke iCloud-toepassing
Een nieuwe functionaliteit van OS X 10.7.2 is Photostream die zorgt voor de uitwisseling van foto's tussen iOS-apparatuur en de Mac via iCloud. De online-dienstverlening houdt een maand lang een kopie van de afbeeldingen vast om te synchroniseren. Ook de documenten in iWorks en de favorieten van de Safari-browser kunnen nu met behulp van de iCloud-uitbreiding makkelijk worden gesynchroniseerd op alle Apple-toestellen met de nieuwe besturingssystemen.

Bij OS X 10.7.2 zit ook een nieuwe versie van Safari, versie 5.1.1, met een aantal nieuwe functies zoals het eenvoudig uitwisselen van bestanden tussen de desktop spaces en apps.

Automatiseringgids

Comments are closed.