Apple heeft de iOS 7.1-update voor iPhone, iPod touch en iPad uitgebracht. De update kan draaien op elk apparaat waarop iOS 7 staat en is over-the-air beschikbaar. In de update zitten talloze, vooral kleinere wijzigingen.

Een van de belangrijkste wijzigingen die Apple noemt, is dat de iPhone 4 weer sneller moet aanvoelen dan na de update naar iOS 7. Veel gebruikers klaagden erover dat de iPhone 4 uit 2010 onder iOS 7 traag was geworden.

Bij alle apparaten lijkt iOS 7.1 in elk geval de animaties te versnellen, een truc om een telefoon of tablet sneller te laten aanvoelen. Gebruikers op GoT melden dat de iPad 3 inderdaad sneller lijkt en ook bij de iPhone 4s uit 2011 lijken zaken iets verbeterd te zijn.

Er zijn vooral op het gebied van het uiterlijk de nodige wijzigingen doorgevoerd, vooral om interface-elementen duidelijker zichtbaar te maken. Het toetsenbord heeft meer contrast en op diverse plekken zijn knoppen verduidelijkt, zoals de slider om de telefoon of tablet uit te schakelen. Bij de instellingen in Algemeen-Toegankelijkheid kunnen gebruikers ervoor kiezen om zaken met meer contrast en donkerdere kleuren weer te geven, waardoor onder meer mappen en de dock een donkerdere achtergrondkleur krijgen.

Gebruikers kunnen Siri voortaan handmatig vertellen wanneer de digitale assistent moet stoppen met luisteren door tijdens het spreken de homeknop te blijven indrukken. Siri heeft nog altijd geen Nederlandstalige optie.

Apple heeft ook ondersteuning voor zijn eigen auto-interface Carplay toegevoegd. De update komt over-the-air binnen en kan tot enkele honderden MB's groot zijn. De hele firmware is meer dan 1GB groot als ipsw-bestand.

tweakers.net

Published On: 11-03-14|Categories: nieuws|

Deel dit bericht