Apple heeft afgelopen kwartaal een recordaantal iPhones verkocht. Dat blijkt uit de kwartaalcijfers van de fabrikant. Het aantal van 47,8 miljoen verkochte iPhones ligt fors hoger dan het vorige verkooprecord van 37 miljoen uit de laatste maanden van 2011.

Dat Apple zoveel iPhones verkocht, komt mede doordat de iPhone 5 eind september in de verkoop ging in veel landen, waardoor hij gedurende het hele laatste kwartaal te koop was. Een andere factor is dat de prijs van de iPhone 4 door de release van de nieuwe telefoon in de Verenigde Staten in combinatie met een abonnement zakte naar 0 euro. Bij de Amerikaanse marktleider Verizon Wireless was daardoor 'slechts' de helft van de verkochte iPhones een duurdere iPhone 5, meldt CNN. Apple zelf maakt niet bekend hoeveel van de verkochte iPhones van welk model zijn.

Apple verkocht 22,9 miljoen exemplaren van zijn tablet iPad. Dat is inclusief verkopen van de nieuwe iPad Mini, die in november uitkwam. De verkopen van tablets liggen al sinds het begin van de verkoop in 2010 in de laatste maanden van het jaar hoger, omdat veel mensen met de feestdagen zichzelf of anderen een tablet cadeau geven.

Het aantal verkochte Macs lag op 4,1 miljoen, een daling van een kwart ten opzichte van dezelfde periode het jaar ervoor. Dat zijn de verkopen van MacBooks en iMacs bij elkaar. De winst kwam uit op 9,8 miljard euro bij een omzet van 41 miljard euro, een stijging ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

tweakers.net

Published On: 24-01-13|Categories: nieuws|

Deel dit bericht