De Chinese computerfabrikant Lenovo heeft in het afgelopen kwartaal meer laptops en desktops verkocht, zo heeft het bedrijf bekendgemaakt. Zo steeg het aantal verkochte desktops met 8 procent. Ondertussen slinkt volgens analisten de algehele pc-markt.

In het derde kwartaal van zijn financiële jaar, van oktober tot en met december, verkocht Lenovo 8 procent meer laptops dan een jaar eerder. Het aantal verkochte Lenovo-desktops steeg ook, maar minder spectaculair: met 1 procent. Daarmee weet Lenovo meer desktops te verkopen dan de meeste van zijn concurrenten.

Volgens analisten van zowel IDC als Gartner zijn Lenovo en Asus de enige fabrikanten die in het vierde kwartaal van 2012, dat samenvalt met het afgelopen financiële kwartaal van Lenovo, meer systemen wisten te verkopen. Volgens IDC daalden de verkopen van pc's, zowel desktops als laptops, met 6,4 procent. Concurrent Gartner houdt het op 4,9 procent. Hoeveel laptops en desktops Lenovo precies heeft verkocht, vermeldt het bedrijf niet.

De fabrikant staat op het punt de grootste fabrikant van pc's te worden; nu is dat nog HP. Lenovo verkocht daarnaast fors meer tablets: 77 procent meer dan een jaar eerder. Hoeveel exemplaren er precies zijn verkocht, is echter onduidelijk. Verder blijkt uit de cijfers dat Lenovo een recordwinst van 204,9 miljoen dollar behaalde, bij een omzet van 9,4 miljard dollar.

Tweakers.net

Published On: 30-01-13|Categories: nieuws|

Deel dit bericht