Microsoft werkt aan Windows 10 voor 512MB-smartphones

Windows Phone-telefoons met 512MB aan geheugen krijgen waarschijnlijk toch de beschikking over Windows 10. De 'ambitie' van Microsoft is om de nieuwe Windows-versie compatibel met die telefoons te maken.

Op Twitter zegt Joe Belfiore, de corporate vice-president van de Operating Systems Group bij Microsoft, dat Microsoft werkt aan ondersteuning van 512MB-telefoons voor Windows 10, waaronder de Lumia 520. Daarmee bevestigt hij nog niet de komst ervan, maar wel dat het de 'ambitie' van het bedrijf is om Windows 10 voor dergelijke telefoons te maken. De functionaliteit van Windows 10 kan echter per apparaat verschillen, waarschuwt hij.

Aanvankelijk ging het gerucht dat Windows 10 niet voor telefoons met 512MB aan werkgeheugen beschikbaar zou komen, maar afgelopen week gaf een Microsoft-medewerker al aan dat de eerste previewversie van Windows 10 op de 512MB-telefoons zou werken. Die eerste preview moet in februari komen, bevestigde Belfiore nogmaals. De testversie komt aanvankelijk voor een beperkt aantal telefoons,aldus Belfiore; sommige telefoons krijgen de previewversie pas later. De versie kan worden getest door deelnemers aan het gratis Windows Insider-programma.

Tweakers.net

Comments are closed.