De laatste cijfers van Stichting Internet Domeinregistratie (SIDN) laten zien dat er inmiddels meer dan 4,5 miljoen .nl-domeinnamen staan geregistreerd.



SIDN houdt zich bezig met het beheer van de .nl-domeinnamen en publiceert iedere maand de laatste ontwikkelingen. De meest recente cijfers laten zien dat er 4.513.620 .nl-domeinnamen geregistreerd staan.



Jaarlijks worden er ongeveer 500.000 nieuwe .nl-domeinnamen geregistreerd bij de stichting. Per maand komen er netto ruim 53.500 nieuwe registraties bij. Opvallende ontwikkeling in de cijfers is dat het aantal registrars, bedrijven die in opdracht van een klant een domeinnaam registreren, geleidelijk afneemt. Volgens deze cijfers waren er vorige maand 1858 registrars, het laagste aantal sinds augustus 2009.




""

Het .nl-domeinnaam bestaat dit jaar 25 jaar. In 1986 kreeg het Centrum voor Wiskunde & Informatica (CWI) als eerste in Nederland een .nl-domeinnaam. In de eerste jaren maakten niet veel mensen gebruik van de mogelijkheid om een .nl-domeinnaam te laten registreren, maar door de toename in het aantal internetgebruikers werd het noodzakelijk om domeinnamen gestructureerd te registreren. Daarom werd in 1996 SIDN opgericht.


Techzine

Published On: 06-07-11|Categories: nieuws|

Deel dit bericht