Samsung zou zijn volgende topmodel Galaxy S III willen uitrusten met de mogelijkheid om draadloos te laden op twee meter afstand van het 'laadstation'. Huidige draadloze laders vereisen dat de telefoon op de lader wordt gelegd.

De technologie die Samsung daarvoor gebruikt, is niet de standaardimplementatie van Qi, maar een eigen gepatenteerde methode, claimt de Koreaanse site DDaily. Het is onduidelijk welke technologie Samsung daarvoor gaat gebruiken, maar het elektronicabedrijf heeft een techniek voor draadloos laden gepatenteerd. Het patent is ingediend in maart 2011.

Met de Samsung-technologie maakt het niet uit waar een toestel wordt gelegd ten opzichte van het laadstation, zolang het maar in de buurt is. De afstand kan maximaal twee meter bedragen. De achterkant van het toestel zou out-of-the-box geschikt zijn voor draadloos laden. Op veel telefoons is het nu nog slechts een optie, waarvoor een aparte achterkant moet worden gekocht. Draadloos laden wordt in de telecommarkt wel gezien als belangrijke nieuwe feature voor smartphones in de komende jaren.

Het toestel dat in het geruchtencircuit bekendstaat als Galaxy S III moet de opvolger zijn van de Galaxy S II, de succesvolste smartphone die Samsung ooit maakte. De fabrikant verkocht meer dan twintig miljoen exemplaren van het toestel, dat over de hele wereld in diverse varianten is uitgekomen. In het afgelopen weekeinde verscheen een afbeelding waarvan wordt vermoed dat hij de Galaxy S III toont. Het design vertoont veel overeenkomsten met de mediaspeler Galaxy S Wifi 4.2, die speakers boven en onder het scherm heeft.

Tweakers

Published On: 20-03-12|Categories: nieuws|

Deel dit bericht