Sony CEO Howard Stringer heeft in een interview met Walt Mossberg laten vallen dat de levering van camerasensoren aan Apple zijn vertraagd door de aardbeving in Japan. Op zich is dit niet zo vreemd alleen worden de huidige camera's van de iPhone 4 geleverd door OmniVision Technologies en die is voor zover bekend ook de enige leverancier.



Voor zover bekend heeft Sony in het verleden nooit belangrijke onderdelen voor camera's geleverd aan Apple, ook niet voor andere producten dan de iPhone. Ook de uitspraak van Stringer lijkt te bevestigen dat de sensoren onder andere voor de iPhone 5 zijn.



"Our best senor technology is built in one of the (tsunami) affected factories. Those go to Apple for their iPhones…or iPads. Isn’t that something? They buy our best sensors from us?"



Gezien hij zowel de iPhones als de iPads noemt kunnen we in elk geval stellen dat het hier gaat om de iPhone 5 want de iPhone 4 heeft een camera van Omnivision.



Voor hoever wij in Google konden nagaan zijn de camera's van de iPad 2 echter ook afkomstig van Omnivision. Sony wilde in elk geval niet verduidelijken om welke apparaten het hier precies gaat en ook Apple gaat nooit in op toekomstige producten en geruchten, totdat zij daar zelf aan toe zijn.



Volgens een analist van Rodman Renshaw is Apple met Sony overeengekomen dat zij de beeldsensoren voor de volgende generatie iPhone mogen leveren. Het zou gaan om 8 megapixel camera-sensor. Dezelfde analist beweerde eerder dat de OmniVision 5 megapixel-camerasensor in de iPhone 4 zou komen en die voorspelling kwam toen ook uit.



Mocht de camerasensor echt voor de iPhone 5 zijn en Sony weet de achterstand niet in te lopen, dan zou dit een reden voor Apple kunnen zijn om de iPhone 5 later op de markt te brengen maar dat is natuurlijk wel erg speculatief. Sony is niet de kleinste partij in de markt en heeft nog enkele maanden de tijd om een inhaalslag te maken.

Techzine

Published On: 04-04-11|Categories: nieuws|

Deel dit bericht