Een waterdichte versie van de Samsung Galaxy S4 zou in juli worden gelanceerd, meldt The Wall Street Journal. Gelijktijdig met de mini-versie van de S4.

Samsung heeft al een 'ruggedized' smartphone, de Active. Maar dat is een midrange model. Als de Galaxy S4 in een waterdichte jas wordt gestopt, zou dat de eerste keer zijn dat Samsung een high-end model op die manier op de markt brengt.

Dat een waterdicht topmodel succesvol kan zijn, heeft de Sony Xperia Z inmiddels bewezen. Dit waterdichte toestel is uitgerust met high-end specificaties en is momenteel het vlaggenschip van de Japanse fabrikant. Het toestel verkoopt voor Sony-begrippen bijzonder goed.

Samsung heeft dit blijkbaar afgekeken, zo valt af te leiden uit het bericht in The Wall Street Journal. In juli wordt de Galaxy S4 volgens deze krant van een waterdichte behuizing voorzien. De waterdichte versie zou Galaxy S4 Active gaan heten. Ook zou gelijktijdig de Galaxy S4 mini worden gelanceerd. Deze miniversie van het topmodel is zoals de naam aangeeft een stukje kleiner en valt qua specificaties in de midrange-categorie.

Volgens Samsung loopt het overigens storm bij de winkels die de Galaxy S4 inmiddels verkopen in Nederland. In Amsterdam, Rotterdam en Almere zijn evenementen georganiseerd rondom de start van de verkoop van de nieuwe superphone. Daar was het druk

allaboutphones.nl

Published On: 29-04-13|Categories: nieuws|

Deel dit bericht