Als we alle geruchten mogen geloven dat wordt er bij Microsoft enorm hard gewerkt aan Windows 8. Volgens diverse bronnen gaat de ontwikkeling van dit besturingssysteem echt razendsnel. Er is nu zelfs een bron die meldt dat Windows 8 inmiddels beschikbaar is gekomen op Microsoft Connect. Dat is een omgeving waar alleen zeer exclusieve beta's beschikbaar komen voor slechts enkele OEM partners.




De informatie van het beschikbaar zijn van een eerste beta komt van de website bbs.ruanmei.com, daar spreekt men over Windows 8 Build 7971. Om deze beta te kunnen draaien zou je ook de beschikking moeten hebben over een uitnodigingssleutel en deze werkt ook maar eenmaal. De naam die het besturingssysteem heeft meegekregen is "Windows 8 and Server vNext Pre-Release".



De gebruiker die deze informatie heeft gedeeld zegt dat als het bedrijf waarvoor hij werkzaam is deze informatie kan zien, diverse andere OEM fabrikanten dit ook kunnen zien. Hierbij moet waarschijnlijk worden gedacht aan grote partijen als Dell, Acer, HP en Sony. Er moet wel bij vermeld worden dat er pas één melding op internet is van een beta van Windows 8, het kan dus ook gewoon een fabeltje zijn.



Verwacht wordt dat Windows 8 ergens in 2012 op de markt zal gaan verschijnen, de eerste beta voor een grotere doelgroep wordt in de herfst verwacht. In elk geval zal het besturingsysteem betere ondersteuning bieden voor touchscreens en ARM processoren.
Techzine

Published On: 30-03-11|Categories: nieuws|

Deel dit bericht