1 op de 14 programma’s die Windows-gebruikers downloaden is kwaadaardig. Waarschuwingen van Internet Explorer hiervoor worden door een deel van hen genegeerd.

Volgens Microsoft is een groot aantal programma’s voorzien van een Trojaans paard dat het systeem van de downloadende gebruiker infecteert. Hoewel Internet Explorer een functionaliteit heeft die waarschuwt als hij een programma of website niet vertrouwt, negeert 5 procent van de gebruikers dit. Zij downloaden de software alsnog, zo meldt PCWorld.

SmartScreen
IE is vanaf versie 9 voorzien van de beveiligingstechnologie SmartScreen Filter Application Reputation Screening. Dit waarschuwt als een verdacht programma gedownload wordt. SmartScreen zou al ruim 1,5 miljard web- en downloadaanvallen hebben opgemerkt. De kans dat een website of programma waarvoor SmartScreen waarschuwt inderdaad malware bevat, is tussen de 25 en 70 procent.

De hackers maken steeds minder vaak gebruik van lekken in browsers voor het infecteren van systemen, omdat die veiliger zijn geworden en snel gepatcht kunnen worden. Dat heeft er ook toe geleid dat de strijd met computercriminelen verlegd is. Zij preferen nu steeds meer aanvallen via social engineering, waarbij gebruikers verleid worden documenten te openen of websites te bezoeken die besmet zijn met malware.Automatiseringgids

Published On: 19-05-11|Categories: nieuws|

Deel dit bericht