Office 365 is een bundeling van de 2016-webversies van het Microsoft Office suite, zoals outlook, Word, Excel, PowerPoint en Access. Binnen Office 365 valt tegenwoordig ook OneDrive, Skype for Business, Sharepoint en Yammer.

Naast nieuwe functionaliteit, nieuwe gebruikersschermen en koppelingen tussen de onderdelen van de suite heeft Office 365 als extra voordeel dat de nieuwe webdienst-suite beschikbaar is vanaf één gebruiker. Dit is met name interessant voor de vele ZZP-ers. Die groep kan dan ook gebruik gaan maken van het werken in de Microsoft “Cloud”.

OFFICE 365 WERKT MET ELKE BROWSER

Office 365 is te benaderen via elke veelgebruikte browser, zoals Internet ExplorerEdgeFirefoxSafari en Google Chrome en zowel op Windows, Apple of Linuxomgevingen. Het maakt dus niet uit met welke browser jij het liefst werkt, je kunt altijd inloggen op je eigen 365-omgeving met je favoriete browser.

Er zijn veel verschillende varianten van Office 365 abonnementen, maar de 3 meest interessante en meest verkochten abonnementen zijn:

OFFICE 365 BIJ MEGA BITE

Mega Bite is een officiële Microsoft Silver Competency for Small and Midmarket Cloud Solutions. Dit is een hele mond vol, maar het betekent dat wij een gecertificeerde reseller van Microsoft Office365 zijn.

Mega Bite is altijd al een Microsoft Partner geweest voor het MKB, maar met deze MSSMCSP certificering tonen wij ook aan dat wij onze klanten goed kunnen adviseren over een eventuele gehele of gedeeltelijke (hybride) overstap naar de Cloud volgens de kwaliteitseisen van Microsoft. Hier hoort een het opstellen van een plan van aanpak bij om (gedeeltelijk) naar de Cloud over te stappen, maar ook het implementeren van de overstap én het begeleiden van de medewerkers bij het hanteren van de nieuwe werkwijze die hoort bij het werken in de Cloud.

Natuurlijk hebben wij deze certificering niet zomaar behaal. Om Cloud Partner te worden hebben wij diverse diploma’s voor verschillende competenties moeten behalen. Verder heeft Microsoft bij onze opdrachtgevers navraag gedaan of de adviezen en implementaties naar tevredenheid zijn uitgevoerd. De term Silver in de certificering staat voor de omvang van onze implementaties. Wij zijn een MKB leverancier, om Gold Partner te kunnen worden dien je migraties en adviezen uit te voeren die buiten de MKB-scope vallen en dat is niet de doelgroep van Mega Bite.