Veertien procent van het MKB in Groot-Brittannië en de Verenigde Staten gebruikt geen virusscanner en firewall, zo blijkt uit onderzoek van GFK in opdracht van AVG. Naast het ontbreken van beveiligingssoftware heeft meer dan de helft (52%) geen IT beveiligingsbeleid voor het personeel. Een kwart van het MKB heeft weleens met een beveiligingsincident te maken gehad, wat volgens AVG niet verwonderlijk is.

De meeste midden en kleine bedrijven maken zich zorgen over het niet meer hebben van toegang tot bestanden die op de harde schijf zijn opgeslagen (86%). 77% vindt het vervangen van defecte hardware een probleem, terwijl zeventig procent een trage computer zorgwekkend vindt. Het niet meer hebben van toegang tot programma's noemde 64% als een probleem. Helemaal achteraan (63%) kwam het verlies van klantgegevens.

Er werd de bedrijven ook gevraagd met welke dreigingen ze bekend zijn. 79% had gehoord van virussen, maar slechts 12% was met social engineering bekend. Elf procent kon geen enkele dreiging noemen.

http://www.security.nl/artikel/35197/1/14%25_MKB_gebruikt_geen_beveiligingssoftware.html

Published On: 22-11-10|Categories: nieuws|

Deel dit bericht