Binnenkort is het toegestaan om je mobiele telefoon te gebruiken tijdens vluchten. De Europese commissie heeft twee wetgevingen aangepast, waardoor het gebruik van mobiele verbindingen toegestaan zijn tijdens de gehele vlucht.

Met de nieuwe wetgevingen van de Europese Commissie is het voortaan toegestaan om een mobiel apparaat te gebruiken waarbij de vliegtuigmodus niet aanstaat. Ook wordt een wetgeving aangepast, waardoor er op hoogtes boven de 3.000 meter 3G en 4G gebruikt mag worden.

Overigens krijgen passagiers hiermee niet het recht om een mobiele telefoon in het vliegtuig te gebruiken. Als de luchtvaartmaatschappij besluit dat er geen gebruik mag worden gemaakt van apparaten die mobiele connectiviteit gebruiken, is het nog steeds niet toegestaan. "Luchtvaartmaatschappijen mogen nog steeds zelf besluiten over het feit of ze het gebruik van 3G en 4G toestaan tijdens de vlucht of niet."

Tot op heden was het slechts toegestaan om 2G te gebruiken tijdens vluchten. Met de slechtere verbinding van 2G was er zo goed als geen mobiel internet mogelijk.

Gisteren werd bekend gemaakt dat elektronische apparaten voortaan gebruikt zouden mogen worden in het Europese luchtruim. Apparaten met een mobiele connectiviteit waren hier echter van uitgesloten en mochten alleen gebruikt worden in de vliegtuigmodus. Tijdens de gehele vlucht bellen en internetten komt met deze regelgeving weer een stap dichterbij.

www.techzine.nl

Published On: 15-11-13|Categories: nieuws|

Deel dit bericht