De landelijke telecomstoring van Vodafone is slechts gedeeltelijk opgelost. Wanneer dataverkeer weer ongehinderd is, kan Vodafone nog niet zeggen. Woordvoerder Joost Galema liet rond 16.00 uur weten dat een team van techneuten ter plaatse nog altijd druk bezig is met het installeren van een noodvoorziening. "Een flinke operatie aangezien er voor de aansluiting gegraven moet worden. Ook ondervond de installatie veel hinder van de bluswerkzaamheden van de brandweer."

Probleemgebied verkleind

Hij meldt verder dat het probleemgebied rond de centrale aan de Cairostraat in Rotterdam inmiddels is verkleind. De meeste 2G-problemen zijn verholpen via omleidingen met andere delen van het netwerk. Vodafone hoopt aan het einde van de dag al deze problemen te hebben opgelost. Vanavond moet iedereen dus weer kunnen bellen.

Wanneer de problemen met 3G opgelost zijn kan Galema niet zeggen. Wel bevestigt hij dat er gesprekken gaande zijn met KPN en T-Mobile om gezamenlijk de problemen op te lossen. Wat deze oplossingen zijn kan hij evenmin zeggen.

Backup

Over de kritiek van grote klanten die opheldering eisten over het niet aanwezig zijn van een backup-systeem voor noodgevallen zegt de woordvoerder: "Bij dit soort situaties met grote brand- en waterschade zijn dergelijke problemen niet te voorkomen. We zijn met man en macht bezig alles op te lossen."

Vanmorgen rond 05.00 uur woedde in een middelgrote netwerkcentrale van Vodafone een brand uit die al de hele dag veel impact heeft op het bel- en internetverkeer in Zuid-Holland en delen van de rest van het land. De oorzaak van de uitslaande brand is nog niet bekend.

Webwereld

Published On: 04-04-12|Categories: nieuws|

Deel dit bericht