Apple's opperbaas Steve Jobs is niet meer en zijn overlijden levert vele, vele reacties op. Hier een vijftal van andere groten der aarde.

'Fundament van Apple'

Apple-ceo Tim Cook, in een interne mail: "Apple heeft een visionair en creatief genie verloren, en de wereld is een fantastisch mens kwijtgeraakt. Diegenen van ons die het geluk hebben gehad om Steve te kennen en met hem te werken zijn een dierbare vriend en een inspirerende mentor kwijtgeraakt. Steve laat een bedrijf achter dat alleen hij had kunnen bouwen, en zijn geest zal voor altijd het fundament van Apple zijn."

'Zeldzame heldendaad'

President Barack Obama in een persverklaring: "Michelle en ik zijn verdrietig over het verscheiden van Steve Jobs. Steve was één van de grootste Amerikaanse uitvinders – dapper genoeg om anders te denken, stoutmoedig genoeg om te geloven dat hij de wereld kon veranderen, en getalenteerd genoeg om het te doen."

"Door vanuit zijn garage één van de meest succesvolle bedrijven ter wereld op te bouwen, vertegenwoordigt hij de geest van Amerikaanse vindingrijkheid. Door computers persoonlijk te maken en het internet in onze zakken te stoppen, heeft hij de informatierevolutie niet alleen toegankelijk gemaakt maar ook intuïtief en 'fun'. En door zijn talenten aan te wenden voor ' storytelling' heeft hij vreugde gebracht aan miljoenen kinderen en volwassenen."

"Steve zei altijd graag dat hij elke dag leefde alsof het zijn laatste was. Omdat hij dat ook deed. Hij heeft onze levens getransformeerd, complete industrieën geherdefinieerd, en een van de zeldzame heldendaden in de geschiedenis van de mens bereikt: hij heeft de manier veranderd waarop ieder van ons de wereld ziet. De wereld is een visionair kwijtgeraakt. En is er mogelijk geen groter eerbetoon aan Steve's succes dan het feit dat een groot deel van de wereld hoorde over zijn verscheiden op een apparaat dat hij heeft uitgevonden."

'Nog vele generaties gevoeld'

Microsoft-topman Bill Gates, op Twitter: "Voor diegenen van ons die het geluk hadden met Steve samen te werken, het was een waanzinnig grote eer. Ik zal Steve immens missen."

De mede-oprichter van Apple's aartsrivaal Microsoft vervolgt op zijn blog: "Ik ben diep verdrietig over Steve Jobs' dood. Melinda en ik bieden onze oprechte condoleances aan aan zijn familie en vrienden, en aan iedereen die door Steve is aangeraakt door zijn werk."

"Steve en ik hebben elkaar 30 jaar geleden voor het eerst ontmoet. En we zijn collega's, concurrenten en vrienden geweest in de loop van meer dan de helft van onze levens. De wereld ziet maar zelden iemand die de diepe impact heeft gehad die Steve heeft gehad. De gevolgen daarvan zullen nog vele toekomstige generaties gevoeld worden."

'De hele Apple-familie'

Google-ceo Larry Page, op Google+: "Ik ben erg, erg verdrietig door het nieuws over Steve. Hij was een groot man met ongelofelijke prestaties en verbijsterende briljantheid. Hij leek altijd in staat om met zeer weinig woorden te zeggen wat jij eigenlijk had moeten denken vóórdat je het zelf dacht. Zijn focus op de gebruikerservaring boven alles is altijd een inspiratie voor mij geweest."

"Hij was zo vriendelijk om mij de hand te reiken toen ik ceo van Google werd, en tijd te spenderen om zijn advies en kennis aan mij te bieden, ook al was hij toen helemaal niet gezond. Mijn gedachten en die van Google zijn bij zijn familie en de hele Apple-familie."

De fans:

Het internet is overspoeld met reacties op de dood van Steve Jobs. E-mails, webpagina's, blogs, nieuwssites, Twitter, Facebook, enzovoorts staan vol met berichten, meningen en huldebetuigingen aan Jobs. "steve jobs dood. pfffff weet ff niks….. tnx steve.. you really rocked", met een link naar de beroemde  Stanford-speech van Jobs in 2005.

" Deze toespraak van Steve Jobs over dood en leven geeft nu kippenvel.."

"Steve Jobs dood… raar… alsof hij de laatste aankondiging nog wilde meemaken… "En hij zag dat het goed was…" "

"De dood van Steve Jobs gelezen op mijn iPad. Goh."

"Wablief Steve Jobs dood!?"

"Alweer berichten over dood Steve Jobs. Kuthoax."

"Steve Jobs is dood, een groot visionair is heengegaan Vanaf nu kijkt hij op ons allen neer vanaf zijn iCloud … RIP Steve Jobs …"

"Jobs well done. #stevejobs"

"Dood Steve Jobs krijgt minstens zoveel aandacht in m'n timeline als Dood Amy W. & Michael J. The guy was a true rockstar. Nog steeds iSad."

"Steve Jobs dood. Thanks, Steve. Voor de technologische revolutie & m'n iPhone verslaving."

Webwereld

Published On: 06-10-11|Categories: nieuws|

Deel dit bericht