Het aantal aansluitingen voor vaste telefonie in Nederland is in het tweede kwartaal vrijwel onveranderd gebleven op 6,279 miljoen.

Dat meldde marktonderzoeksbureau Telecompaper zondag. Ten opzichte van vorig kwartaal daalde het aantal vaste aansluitingen met duizend lijnen.

Volgens Telecompaper was sprake van een daling bij aansluitingen via conventionele telefoonlijnen, terwijl digitale telefonie groeide naar 5,42 miljoen aansluitingen, gestuwd door groei bij telefoonaansluitingen via internet (VoIP).

Telecompaper constateert dat de markt voor vaste telefonie verzadigd begint te raken. Ziggo begon in april met het goedkoop aanbieden van een vaste telefoonlijn als toevoeging op een tv- en internetpakket, maar vooralsnog zonder resultaat op het aantal vaste lijnen, concludeert Telecompaper.

De marktonderzoeker verwacht een vergelijkbaar verzadigend effect in 2015 voor vaste telefoonlijnen via glasvezel en in 2017 voor vaste lijnen over DSL. Telecompaper  voorspelt voor de periode tot en met 2019 een gemiddelde jaargroei van 0,1 procent op de markt voor vaste telefoonlijnen.

Nu.nl

Published On: 31-08-15|Categories: nieuws|

Deel dit bericht