Adobe zet vaart achter de ontwikkeling van zijn nieuwe versies van Creative Suite. Een update moet de creatieve software vooral toegankelijk maken voor tablets.

Adobe ververst zijn Creative Suite, met daarin onder meer Photoshop, Flash en Dreamweaver, eens in de twee jaar. Nu overweegt de softwareleverancier met een tussentijdse update te komen om de ontwikkelingen op de markt voor tablets bij te kunnen benen. De eerste update komt met CS 5.5, dat met name nieuwe features heeft die gericht zijn op iOS, BlackBerryOS en Android, de mobiele platformen van Apple, RIM en Google.

Web Premium
Adobe noemt de nieuwe versie Web Premium, bedoeld voor “ontwerp, ontwikkeling en het leveren van op standaarden gebaseerde websites en digitale ervaringen” voor desktops, smartphones en tablets. Adobe zou volgens The Register al langer met het idee spelen zijn updatecyclus aan te passen, maar de ontwikkelingen op de markt voor mobiele apparaten hebben die beslissing versneld. CS 5.5 moet binnen een maand beschikbaar komen.

In versie 5.5 zijn de mogelijkheden voor HTML5 en CSS3 verder uitgebreid. Met Flash Builder kunnen nu Flex en ActionScriptfiles worden gedeeld tussen verschillende projecten. Het is niet meer nodig apart te programmeren voor verschillende schermgrootte, applicaties werken direct op iPhone, iPad, BlackBerry TabletOS en Android. Versie 4.5 van Flash Builder wordt verwacht in juni. Om het ‘verbod’ op het draaien van Flash op Apple’s apparaten heeft Adobe de eerder los te verkrijgen Flash Packager opgenomen in CS 5.5.

Maandelijks huren
Adobe komt tevens met een ‘pay as you go’-abonnementenmodel. Daarmee kunnen gebruikers tegen betaling een maand lang gebruik maken van de software en die termijn elke maand verlengen. De prijzen variëren van 89 dollar tot 195 dollar per maand, afhankelijk van de versie en de lengte van het contract. Het is ook mogelijk losse onderdelen per maand te gebruiken, waarbij de abonnementsprijs voor Photoshop neerkomt op 35 dollar per maand en Design Premium 95 dollar per maand kost.

Webwereld

Published On: 11-04-11|Categories: nieuws|

Deel dit bericht