Adobe geeft zijn Creative Cloud-dienst een uitgebreide update. De meest in het oog springende vernieuwing is de toevoeging van Adobe Stock, de stockfotoservice die het bedrijf is begonnen na de acquisitie van stockfotobedrijf Fotolia.

Hoewel Creative Cloud voortdurend kleine updates doorvoert, zijn er ook jaarlijks grotere updates met nieuwe toepassingen. Op deze manier kunnen gebruikers van de losse versies van de software eventuele upgrades aanschaffen.

De meest opvallende toevoeging is de introductie van Adobe Stock. De stockservice is diep in het systeem geïntegreerd, waardoor aangeschafte stockfoto's direct beschikbaar zijn op alle apparaten van de gebruiker waarop de Creative Cloud-service is geïnstalleerd. Foto's die nog niet gekocht zijn en dus nog een watermerk bevatten tijdens het eventuele bewerken, worden zodra de desbetreffende foto is aangeschaft automatisch van het watermerk ontdaan.

Naast de toevoeging van de stockfotoservice is de mobiele integratie verbeterd, evenals de wijze omassets binnen de verschillende applicaties te delen. Andere opvallende updates betreffen onder andere Premiere Pro, waarbij de workflows van kleuren zijn voorzien. In Lightroom en Photoshop zit een nieuw filter om nevel en mist makkelijker uit foto's te verwijderen. After Effects is verrijkt met Adobe Character Animator om stilstaande beelden tot leven te wekken. Gebruikers van Illustrator die aan verschillende Art Boards gewend zijn, kunnen die nu ook gebruiken in Photoshop. Verder is inzoomen nu mogelijk tot 64.000 in plaats van 6400 procent.

Creative Cloud is in zijn simpelste vorm te gebruiken vanaf 12,10 euro per maand en is beschikbaar voor iOS, Android, Windows en Mac. Het totale pakket kost 60,09 euro per maand, al is dat nog wel zonder Adobe Stock.

Tweakers.net

Published On: 16-06-15|Categories: nieuws|

Deel dit bericht