Uit de cijfers van de afgelopen paar maanden blijkt dat steeds meer computergebruikers werken met het meest recente besturingssysteem van Microsoft, Windows 8.

Na de langzaam op gang komende adoptie van Windows 8 sinds de lancering in oktober 2012, is er de afgelopen maand een relatief hoge groei waar te nemen. Waar het marktaandeel van Windows 8 in juli dit jaar nog op 5.4% lag, is dit in de maand augustus gestegen naar 7.4%. 

Bij het gebruik van Windows Vista is in dezelfde periode juist een dalende trend waar te nemen. Zo was dit marktaandeel in juli dit jaar nog 37.1%, terwijl deze in de maand augustus daalde naar 33.7%. In oktober 2012 lag dit marktaandeel nog op 40.7%.

Een verklaring voor deze stijgende populariteit van Windows 8 ten opzichte van Windows is XP is uiteraard dat veel nieuwe desktop-pc's met Windows 8 zijn uitgerust. Ook maakte Microsoft eerder al bekend te zullen stoppen met het uitgeven van beveiligingsupdates of andere vormen van ondersteuning voor Windows XP in 2014, waardoor veel bedrijven de lang uitgestelde overstap naar een nieuwere versie van Windows maken.

Techzine

Published On: 03-09-13|Categories: nieuws|

Deel dit bericht