Er is een plaatje verschenen waarop een deel van de nog onaangekondigde smartphone Google Nexus Prime is te zien, die wordt geproduceerd door Samsung. De afbeelding bevestigt het vermoeden dat er geen hardwareknoppen zijn.

Op het scherm is te zien dat er drie softwarematige knoppen zijn ingebouwd. Deze lijken op de knoppen die gebruikt worden bij de tabletversie van Android, genaamd Honeycomb. De Nexus Prime draait naar verwachting de nog onaangekondigde versie Ice Cream Sandwich, die de smartphoneversie Gingerbread en tabletversie Honeycomb samenvoegt. De getoonde softwareknoppen lijken te bevestigen dat de Nexus Prime inderdaad ICS draait. 

Op het scherm is te zien dat de resolutie 1184 bij 720 pixels bedraagt. Daarbij worden de statusbalk en de softwarematige knoppen niet meegerekend, waardoor de resolutie van het hele scherm op 1280×720 pixels uitkomt, zo redeneert GSM Arena. Er gingen al langer geruchten dat de Nexus Prime over een hd-resolutie zou beschikken. Het scherm zou daarbij een diagonaal van 4,6" hebben.

Eerder doken er al afbeeldingen op van de komende Android-versie ICS. Plaatjes van de Nexus Prime, dat waarschijnlijk het eerste toestel met de nieuwe versie wordt, waren nog niet eerder uitgelekt. Naar verwachting introduceert Google zijn nieuwe Android-versie nog deze maand, waarbij de Nexus Prime ook zijn opwachting moet maken.

""

Tweakers

Published On: 04-10-11|Categories: nieuws|

Deel dit bericht