Na de update naar iOS 9 klagen een aantal gebruikers dat AirPlay niet meer werkt tussen iPhone/iPad en Apple TV. De meeste klachten gaan over de tweede generatie Apple TV, maar er zijn ook klachten over instabiele verbindingen met de Apple TV 3.

Een veelvoorkomend probleem is dat alleen audio wordt verzonden naar de Apple TV 2, video ontbreekt. De Apple TV updaten naar software-versie 6.2.1 (Apple TV 2) en versie 7.2 (Apple TV 3) zou de problemen oplossen.

AirPlay op de schop in iOS 9

Het is belangrijk om te weten dat er in iOS 9 grote veranderingen in het communicatie­protocol van AirPlay zijn doorgevoerd. Apple heeft AirPlay praktisch opnieuw ontworpen waardoor het sneller en veiliger moet werken. Dat heeft niet alleen invloed op de Apple TV, maar ook op andere apps zoals Reflector en AirServer. Functioneert een AirPlay-app niet meer na de iOS 9-update? Check bij de ontwikkelaar of er een nieuwe versie is.

Jailbreakers hebben pech

De upgrade van het AirPlay-protocol is slecht nieuws voor bezitters van een Apple TV 2 met jailbreak. Omdat jailbreak-software zoals Apple TV Flash nog met software-versie 5.3 werkt, is het kiezen tussen een jailbreak of werkende AirPlay-verbinding. Een andere oplossing is er niet.

Instabiele verbindingen

Op Reddit en de Apple Support Forums zijn wisselende berichten te vinden over AirPlay en iOS 9. Sommige gebruikers melden positieve veranderingen, terwijl anderen klagen over verbindingen die verbroken worden. Omdat het AirPlay-protocol vernieuwd is, zijn mogelijk nog bugs aanwezig die in volgende iOS 9-versies verholpen worden. In de reacties onder dit artikel zien we graag jouw ervaringen met AirPlay en iOS 9.

"ipad-iphone-appletv-mirror-menu"

OneMoreThing

Published On: 21-09-15|Categories: nieuws|

Deel dit bericht