Probeer jij ook voortdurend programma's uit, maar heb je niet altijd de discipline om ze systematisch te verwijderen? Dan heb je vast wat aan het vernieuwde SlimCleaner.

SlimCleaner is een tool voor het opschonen en optimaliseren van je systeem. Opvallend is alvast de sterke community-inslag. Wanneer je bijvoorbeeld de Optimize-knop indrukt, krijg je van geïnstalleerde services en automatisch opstartende onderdelen namelijk een communityrating te zien. Weliswaar niet van alle mogelijke items. Een beoordeling dus van medegebruikers over het betreffende item.

Verder tref je ook nog een knop Cloud AV aan, die vertelt je in hoeverre het item als virusvrij mag worden beschouwd. Via de knop Remove Selected haal je meteen alle ongewenste onderdelen uit je systeem.

De rubriek Browsers brengt je naar vergelijkbare opties, maar dan specifiek rond toolbars, BHO’s en ActiveX-componenten. Maar je kunt hier ook de extensies zien voor sommige browsers en zelfs de thuispagina aanpassen.

De rubriek Uninstaller somt alle geïnstalleerde toepassingen op die zich desgewenst van hieruit laten verwijderen. Op het eerste gezicht weinig nieuws onder de zon dus, maar ook hier krijg je beoordelingen te zien en eventueel ook bijkomende informatie.

Volautomatisch

Heb je het meer op volautomatische opruimoperaties begrepen, dan klop je beter bij de rubriek Cleaner aan. Die analyseert allerlei selecteerbare onderdelen (van onder meer Windows, applicaties en browsers) op overtollige bestanden, waarna je die met één druk op de knop kunt laten verwijderen.

Handig is ook de knop Hijack Log: die laat een Hijack This-analyse op je systeem los, biedt die online ter interpretatie aan en levert even later het resultaat af: een lijst van allerlei items met de intussen vertrouwde communityratings en Cloud AV-analyses.

Nieuw aan versie 3.0 is een verzameling schijftools, waamee je een overzicht krijgt van de grootste ruimtevreters op je systeem. Er is ook een disk wiper om vrije ruimte van een harde schijf of partitie te maximaliseren en een bestandsversnipperaar om permant bestanden te wissen.

Hoewel er niet veel nieuwe functies zijn, blijft dit toch een van de beste optimalisatieprogramma's voor Windows-systemen. Een aanrader dus. Pas alleen wel op dat je tijdens het installeren de opties voor adware uitschakelt die SlimCleaner op je harde schijf probeert te zetten.

ZDnet.nl

Published On: 02-05-12|Categories: nieuws|

Deel dit bericht