Amerikaanse media zijn unaniem lovend over de iPhone 4S, de opvolger van de iPhone 4 die vrijdag in de Verenigde Staten uitkomt. De reviews prijzen de toegenomen snelheid en spraakbesturing Siri, al is er ook kritiek.

Hoewel Apple het woord 'magisch' nergens in de mond heeft genomen om de iPhone 4S te omschrijven, doet New York Times-columnist David Pogue dat wel. "De vraag is wat er in de telefoon zit. Het antwoord is: veel verbazingwekkende technologie. En sommige elementen daarvan voelen magisch." MacWorld sluit zich daar deels bij aan. "Hij is voorbestemd om immens populair worden." SlashGear gaat daar nog overheen met: "De iPhone 4S ziet er misschien hetzelfde uit als daarvoor, maar hij staat voor net zo'n grote revolutie in de telecomwereld als de originele iPhone ooit deed."

De nieuwe spraakbesturing Siri, die dient als 'persoonlijke assistent' tegen wie je in natuurlijke taal kunt praten, kan rekenen op veel lof. Volgens MacWorld werkt het niet altijd, maar als het werkt, voelt het 'magisch'. Toch is er ook kritiek. "Praten tegen je telefoon verschilt weinig van praten via je telefoon; het is niet in elke context gepast." Ook tekent MacWorld aan dat het jammer is dat de speech-to-text-functie niet op oudere iPhones werkt. Volgens New York Times is dat vreemd. "Toen Apple Siri kocht, had het een app die prima werkte op oudere iPhones."

Bovendien begint iOS oud aan te voelen, merkt Joshua Topolsky van TIMN op. "Het OS voelt nog steeds alsof het vast zit in de modus waarin je de hele tijd blind applicaties start en afsluit om informatie te krijgen of om ze te updaten. Ik vind het gek dat Apple iconen op het homescreen niet de mogelijkheid geeft om zichzelf te updaten. Apple lijkt terughoudend om gebruikers meer informatie op hun startscherm te geven."

""

Apple brengt zijn nieuwe iPhone komende vrijdag uit in verschillende landen, waaronder de Verenigde Staten en Duitsland. Een release in Nederland volgt twee weken later, op 28 oktober. In de voorverkoop verkocht Apple een miljoen exemplaren van de iPhone 4S in een dag.

Apple kondigde de iPhone 4S vorige week aan. De 4S bevat onder meer een 8-megapixelcamera en een dualcoreprocessor, dezelfde die in de iPad 2 te vinden is.


www.tweakers.net

Published On: 12-10-11|Categories: nieuws|

Deel dit bericht