Als we de New York Post mogen geloven komt Apple met een abonnement waarmee tegen een vaste vergoeding van 10 tot 15 dollar per maand onbeperkt naar muziek geluisterd kan worden. Niemand minder dan Eddy Cue, bij Apple verantwoordelijk voor iTunes, zou in gesprek zijn met de grote platenlabels om het plan rond te krijgen. De muziekindustrie is enthousiast en ziet het als een mogelijkheid om de dalende inkomsten uit de verkoop van muzieknummers op te krikken.

Toch lukt het Spotify, dat een soortgelijke dienst aanbiedt, nog altijd niet haar populaire muziekdienst in de Verenigde Staten te lanceren. Met Spotify Premium kan in een aantal Europese landen, waaronder Nederland, voor een tientje per maand ongelimiteerd geluisterd worden naar de muziek van je keuze. Dat kan thuis op je Mac, maar ook onderweg op je iPhone. Een gratis versie wordt ondersteund door advertenties en is gelimiteerd tot 20 uur luisterplezier per maand.

Opvallend is dat het oversteken van de oceaan mogelijk bemoeilijkt wordt door concurrent Apple. Platenlabels zouden Spotify geen licenties verlenen omdat zij door de bedenker van iTunes ervan overtuigd zijn dat een gratis abonnementsvorm ondersteund door advertenties onvoldoende inkomsten genereert. Hoewel over de verdiensten van gratis muziek al vaker is getwijfeld, is Apple’s bemoeienis op dit vlak gezien de plannen met iTunes op zijn minst pikant te noemen.

Bron: OneMoreThing

Published On: 08-10-10|Categories: nieuws|

Deel dit bericht