Vandaag presenteert Apple Final Cut Pro X, de nieuwste versie van het videobewerkingsprogramma. In deze versie zijn diverse nieuwe features opgenomen, zoals background rendering, automatische contentanalyse en Magnetic Timeline.

Final Cut Pro X is een bestaand programma dat helemaal opnieuw ontwikkeld is. Het maakt volgens Apple optimaal gebruik van de nieuwste hard- en software van de Mac. Eén van de nieuwe features is de Magnetic Timeline. Om je beeldmateriaal te verwerken hoef je dankzij deze technologie niet langer met sporen te werken. Gebruikers kunnen fragmenten voortaan op iedere gewenste plek neerzetten waarbij de andere fragmenten automatisch mee opschuiven.

Dankzij Clip Connection is het mogelijk om primaire fragmenten uit je videofilm te koppelen aan andere elementen, zoals geluidseffecten en titels. Deze elementen blijven altijd synchroon lopen, ook als fragmenten worden verplaatst. Het is mogelijk om elementen die bij elkaar horen, zoals achtergrondmuziek en toegevoegde geluidseffecten, in een Compound Clip te groeperen. Deze Clip is vervolgens als één fragment te bewerken. Met de nieuwe functie Auditions kunnen gebruikers snel tussen groepen fragmenten schakelen en op deze manier meerdere takes met elkaar vergelijken.

Dankzij de automatische contentanalyse worden mediabestanden bij het importeren gescand en van een tag met nuttige informatie voorzien. Aan de hand hiervan worden fragmenten dynamisch in Smart Collections onderverdeeld. Op deze manier kunnen gebruikers snel de juiste fragmenten zoeken met zoekwoorden zoals close-up, wide shot en het aantal personen in een shot. Het is tevens mogelijk om aangepaste zoekcriteria te maken.

Omdat Final Cut Pro X gebruikmaakt van multi-threaded verwerking en van de grafische processor op de videokaart, verloopt de rendering in de achtergrond razendsnel en zijn de prestaties bij het in realtime afspelen subliem. Verder zorgt de kleurenverwerking op basis van ColorSync voor een consistente kleurkwaliteit, van import tot output.

Naast het basisprogramma zijn er tevens twee aanvullende programma's verkrijgbaar: Motion 5 om professionele animaties te maken en Compressor 4 voor geavanceerde mediacodering.
Techzine

Published On: 23-06-11|Categories: nieuws|

Deel dit bericht