Apple gaat de accu van de iPhone 5 in sommige gevallen gratis vervangen. Het bedrijf heeft geconstateerd dat in bepaalde modellen de accu ineens minder lang mee kan gaan. Gebruikers kunnen zelf checken of zij in aanmerking komen voor vervanging.

9 To 5 Mac ontdekte dat Apple een webpagina heeft geopend waarbij het aankondigt gratis de accu van bepaalde iPhone 5-modellen te vervangen. Op de site van het zogenaamde accuvervangingsprogramma moeten iPhone-eigenaren hun serienummer invullen om erachter te komen of zij in aanmerking komen voor een nieuwe accu. Volgens Apple gaat het om modellen van de iPhone 5 die tussen september 2012 en januari 2013 zijn verkocht.

Het omwisselprogramma is meteen beschikbaar voor Amerikaanse en Chinese klanten. Vanaf 29 augustus kunnen iPhone 5-eigenaren in de rest van de wereld een nieuwe accu krijgen als zij in aanmerking komen voor het programma. Klanten moeten hun iPhone 5 opsturen naar een Apple-winkel of een door Apple geautoriseerde serviceprovider.

Klanten die in aanmerking komen voor het vervangingsprogramma maar al eerder hun accu hebben laten vervangen kunnen in sommige gevallen hun geld terug krijgen, aldus Apple. Tot 1 maart 2015 is het mogelijk om de accu om te laten wisselen. Volgens Apple zorgt het vervangingsprogramma niet voor een langere garantietermijn op de iPhone 5.

Het is niet de eerste keer dat Apple een reparatieprogramma opstart voor de iPhone 5. Eerder dit jaar kondigde het bedrijf al aan kosteloos de aan/uit-knop te zullen vervangen van gebruikers die beschikken over een iPhone 5 die binnen een bepaalde batch valt. Ook hier gaat het om een wereldwijd reparatieprogramma.

tweakers.net

Published On: 25-08-14|Categories: nieuws|

Deel dit bericht