Bronnen rondom de website AppleInsider meldden dat Apple de nieuwe versie van Mac OS X zal gaan verspreiden via de nieuwe Mac App Store. De nieuwe versie, Mac OS X 10.7 Lion, zal deze zomer beschikbaar komen.

Volgens de website worden de huidige preview- en bètaversies ook al verspreid via deze App Store. Dit zou gebeuren via een zogenaamde redemption code die de download mogelijk maakt.

De Mac App Store zag in januari 2011 het levenslicht en is een poging van Apple om de populaire functies uit iOS te kopiëren naar Mac OS X. Hiermee wordt het dus mogelijk om zeer eenvoudig desktopapplicaties te installeren en te verwijderen.


""

In de Mac App Store kan overigens behalve software van Apple ook software van derde partijen worden gekocht. Apple verdient dertig procent van de verkoopprijs van elke verkoop die plaatsvindt in deze onlinewinkel.

Apple zal waarschijnlijk Mac OS X Lion ook via de oude vertrouwde dvd's aanleveren. Dit voor gebruikers die niet beschikken over een snelle internetverbinding. Hoe en wanneer Apple precies Mac OS X Lion zal gaan verspreiden, moet duidelijk worden op de Apple Developers Conference die van 6 tot 10 juni plaatsvindt in San Fransisco. Op datzelfde evenement wordt de aankondiging van de nieuwe iPhone verwacht.
Techzine

Published On: 06-05-11|Categories: nieuws|

Deel dit bericht