Apple heeft een grote update voor OS X 10.8 Mountain Lion uitgebracht. De update brengt onder andere Boot Camp-ondersteuning voor Windows 8 en voor harde schijven van meer dan 2,2TB naar Apples recentste besturingssysteem.

Apple heeft een overzicht van de 10.8.3-update gepubliceerd. Het aantal nieuwe features in het besturingssysteem is beperkt. De grootste verbetering is de ondersteuning van Windows 8 door Boot Camp. Met behulp van Boot Camp kunnen gebruikers Windows-besturingssystemen draaien naast het standaard meegeleverde OS X. Macs met harde schijven van drie terabyte waren tot de 10.8.3-update uitgesloten van het gebruik van Boot Camp, hoewel op verschillende websites work-aroundsgepubliceerd werden. Het is dankzij de update ook mogelijk om iTunes Cards met de ingebouwde webcam van iMacs en Macbooks te scannen, waarna het tegoed in de Mac App Store gebruikt kan worden.

Naast het toevoegen van de nieuwe functies heeft Apple een groot aantal fixes doorgevoerd en levert het Safari 6.0.3 mee met de nieuwe update. Over een oplossing voor het ventilatorlawaai van sommige MacBooks met Retina-scherm schrijft Apple niets in de release notes van de update. MacBook Retina-kopers klagen op het Apple-forum al enige tijd over de ventilators van de laptops, die plotseling op hoge snelheid gaan draaien, terwijl er nauwelijks cpu-activiteit is en er geen temperatuurstijging plaatsvindt. Een Apple-medewerker zou gezegd hebben dat het probleem in de 10.8.3-update opgelost zou worden, maar dat lijkt niet het geval te zijn.

The Mac Observer meldt dat de accuduur van de MacBooks met Retina-scherm dankzij de update wellicht met ongeveer twintig minuten wordt verlengd. De website testte verschillende typen MacBooks en kwam bij een 15"-MacBook Pro Retina tot de conclusie dat de accuduur was gestegen van 398 tot 421 minuten. Het is onduidelijk of deze verbetering structureel is, aangezien er slechts één MacBook Pro Retina is getest. Apple noemt de verlengde accuduur niet in de release notes van de update.

Tweakers.net

Published On: 15-03-13|Categories: nieuws|

Deel dit bericht