Behalve de koplopers Apple, eBay en Google kenden Amerikaanse techbedrijven dit jaar een mager beursjaar.

iPhone-maker Apple bezorgde zijn aandeelhouders dit jaar een koerswinst van 26 procent. De dood van topman Steve Jobs op 5 oktober schaadde het aandeel Apple niet. Twee weken na diens overlijden bereikte de koers met 422 dollar de hoogste waarde van het jaar.

Ook het aandeel eBay klom, met bijna 11 procent, terwijl Google bijna 7 procent steeg. Met nog een korte en naar verwachting rustige beursweek voor de boeg zullen de koersen waarschijnlijk rond dit niveau het jaar afsluiten.


Microsoft

Microsoft leverde 6,7 procent in, terwijl Yahoo 2,7 procent daalde. Internetbedrijf Amazon deed het met een min van 1,95 procent iets minder slecht.

De beursgangen van Zynga (-1,2 procent), Groupon (-12,5 procent) en LinkedIn (-32,3 procent) waren geen onverdeeld succes. Vooral muziekdienst Pandora (-42,5 procent) en de Russische online zoekdienst Yandex (-48,6 procent) hielden een kater over aan hun beursintroductie.

Gemiddeld daalden de aandelen op de Amerikaanse beurs Nasdaq, waar voornamelijk techbedrijven worden verhandeld, met 1,3 procent in waarde.

www.nu.nl

Published On: 27-12-11|Categories: nieuws|

Deel dit bericht