Apple had in 1983 al een prototype van een vastelijntelefoon met een touchscreen. Veel nut had het schermpje niet omdat het zijn tijd te ver vooruit was.

Het monochrome scherm van de telefoon kon worden bediend met een stylus. Uit de foto's kan worden afgeleid dat de ontwerpers onder meer online betalen als toepassing op het oog hadden want er is een soort elektronische versie van een betaalcheck te zien. De telefoon is nooit het prototypestadium ontgroeid. De reden is vermoedelijk dat de datacommunicatie die nodig was om het schermpje met een toepassing op een server te laten samenwerken daarvoor nog lang niet geschikt was.

Volgens Jay Mug, een designer en marketingspecialist, die de foto's op zijn blog plaatste, kwam het ontwerp van Hartmut Esslinger, degene die ook de Apple IIc vormgaf. Sommige aspecten van de telefoon kwamen later terug in het ontwerp van de Newton, Apples handcomputer die nooit een groot succes is geworden.

Steve Jobs besloot later definitief afscheid te nemen van het gebruik van de stylus als bedieningsinstrument op een touchscreen.

""

Apples eerste telefoon met touch screen

Automatiseringgids

Published On: 02-01-12|Categories: nieuws|

Deel dit bericht