Apple heeft zojuist een nieuwe update vrijgegeven voor Mac OS X Yosemite, de update werd al enige tijd getest door ontwikkelaars, maar is nu vrijgegeven voor het grote publiek. Apple-gebruikers hoeven met 10.10.2 niet te rekenen op nieuwe functies, de update is puur en alleen gericht op het oplossen van bugs en het dichten van beveiligingslekken.

Alle gebruikers die Mac OS X Yosemite (review) op hun iMac, Mac Mini, Macbook Pro of Mac Pro hebben staan kunnen een update installeren naar Yosemite 10.10.2. Deze update is voornamelijk interessant voor mensen die problemen hebben met hun WiFi-verbinding, Apple belooft namelijk dat de problemen met de WiFi-verbinding nu eindelijk zijn opgelost. Sinds de lancering van Yosemite klagen sommige gebruikers over een slechte of niet functionerende WiFi-verbinding, de update naar 10.10.1 die in november uit kwam moest deze problemen al oplossen, maar dat bleek niet bij alle gebruikers het geval te zijn, met 10.10.2 moet het wel weer fatsoenlijk werken.

Verder zou Apple een beveiliging hebben ingebouwd tegen Thunderstrike, daarmee zou het mogelijk zijn om een Mac te hacken via de Thunderbolt-poort. Ook de drie beveiligingslekken in Mac OS X die Google vorige week publiceerden zouden met deze update zijn gedicht. Ook zou er een lek in Spotlight zijn opgelost.

Timemachine heeft in deze update de opdracht gekregen om ook iCloud Drive mee te nemen in de backup-procedure.

Techzine

Published On: 28-01-15|Categories: nieuws|

Deel dit bericht