Apple heeft iOS 6.1.2 gelanceerd. De nieuwste versie van het mobiele besturingssysteem herstelt een bug die zorgde voor problemen bij het synchroniseren met Exchange-servers.

Begin februari meldden verschillende systeembeheerders dat iPads en iPhones met iOS 6.1 – dat eind januari verscheen – opvallend veel logbestanden genereren op mailservers die Exchange 2010 of Exchange 2007 gebruiken.

De bug veroorzaakte heel wat last op de servers. Wie zijn iPhone of iPad op het werk gebruikt, werd daarom aangeraden om voorlopig niet te upgraden naar de nieuwste versie. Sommige beheerders ontzegden toestellen met iOS 6.1 zelfs tijdelijk de toegang tot Exchange.

Apple en Microsoft erkenden het probleem en boden een aantal workarounds, terwijl er aan een definitieve oplossing werd gewerkt. Die oplossing is er nu in de vorm van een update naar iOS 6.1.2.

De update komt een week na de lancering van iOS 6.1.1 dat netwerkproblemen voor Europese iPhone 4S-gebruikers moest verhelpen. Het lek dat toelaat om het ontgrendelscherm van de iPhone te omzeilen, is volgens Ars Technica wel nog steeds aanwezig.

ZDNet.nl

Published On: 19-03-13|Categories: nieuws|

Deel dit bericht