Om alle nieuwe MacBook-modellen die gisteren onthuld zijn op de WWDC in de online Apple Store te krijgen moest die winkel een paar uurtjes offline gehaald worden. Van die gelegenheid maakte Apple gebruik om er meteen een aantal andere nieuwe producten in te stoppen.

Zo is er nu een grote broer van de Smart Cover te koop die ook de achterkant van je iPad beschermt, heeft de AirPort Express van binnen en van buiten een opfrisbeurt gekregen én kun je vanaf nu een opzetstukje kopen om je oude MagSafe-adapter te upgraden naar het MagSafe-2 tijdperk.

Airport Express

De AirPort Express, Apple’s instap-WiFi-basisstation, heeft een nieuw uiterlijk gekregen. Je prikt het blokje niet meer direct in het stopcontact. In plaats daarvan lijkt het nu meer op een witte uitvoering van de Apple TV. Wat verder opvalt aan de buitenkant is een LAN- en een WAN-poort. Tot nu toe werden alleen de Airport Extreme en Time Capsule uitgerust met beide poorten.

De voornaamste vernieuwing aan de binnenkant van de AirPort Express was ook al eerder aanwezig bij zijn grote broers, namelijk dual-band 802.11n. Hiermee is het mogelijk om zowel apparaten op 2,4 Ghz als de (snellere) 5 Ghz-frequentie te verbinden. Daarnaast maakt deze techniek het mogelijk om een los gastennetwerk aan te maken op je WiFi-netwerk.

""

Smart Case

Het grootste commentaar op de Smart Cover voor de iPad is dat de hoes weliswaar de voorkant maar niet de achterkant van de iPad beschermt. Blijkbaar is Apple overtuigd geraakt van de beperkingen van de Smart Cover. Daarom is er nu de Smart Case; zelfde idee, maar dan met bescherming aan voor- én achterkant van je iPad.

De Smart Case is een hoes die om de iPad (2e en 3e generatie) getrokken wordt. Aan de voorkant vind je de zelfde beschermende flap als bij de Smart Cover die ook op de zelfde manier tot een driehoekje gevouwen kan worden. Deze zit vast aan een hoes in dezelfde kleur waar de iPad in verdwijnt.

MagSafe 2

Een nieuwe generatie MacBook Pro en MacBook Air heeft blijkbaar een nieuwe generatie MagSafe-adapters nodig. Apple introduceert bij deze MacBooks namelijk een dunnere versie van de magnetische stroom-connector onder de naam MagSafe 2.

Ben jij toe aan zo’n nieuwe MacBook maar heb je nog een reserve-MagSafe-adapter liggen? Geen zorgen, Apple zou Apple niet zijn als er geen verloopstekkertje gemaakt zou worden. Voor het luttele bedrag van € 10 koop je dit MagSafe 1 naar MagSafe 2-magneetje.

onemorething.nl

Published On: 13-06-12|Categories: nieuws|

Deel dit bericht