Apple heeft maandag CarPlay aangekondigd. De software die voorheen als iOS in the Car bekendstond komt naar auto's van een groot aantal fabrikanten en is gericht op de verbinding met een iPhone. CarPlay biedt onder andere Siri-interactie, navigatie en muziekbediening.

CarPlay moet het voor iPhone-bezitters makkelijker maken te bellen, navigeren met Maps, muziek te luisteren en notificaties te zien in hun voertuig. Het platform voorziet in een touchscreen voor bediening van de interface en een knop op het stuur waarmee de stembediening is in te schakelen. Apple werkt onder andere samen met BMW, Ford, Honda, Hyundai, Jaguar Land Rover, Kia, Mitsubishi, Nissan, Peugeot Citroën, Subaru, Suzuki en Toyota.
 
Enkele van die fabrikanten zullen CarPlay deze week demonstreren tijdens de Geneva International Motor Show. De software zal voor een belangrijk deel om Siri draaien, waarmee het de vraag is in hoeverre het platform bruikbaar zal zijn in Nederland; Siri ondersteunt, bijna 2,5 jaar na de eerste release, de Nederlandse taal nog niet. Via Siri zullen gebruikers onder andere contacten kunnen oproepen, voicemails kunnen terugluisteren en gemiste oproepen kunnen beantwoorden. De persoonlijke assistent zal daarnaast berichten kunnen voorlezen en in combinatie met Maps routebeschrijvingen bieden. Ook kunnen gebruikers Siri vertellen wat ze willen luisteren in de auto.
 
CarPlay komt beschikbaar als een update op iOS 7 en werkt samen met de iPhone 5, 5S en 5C. Het platform zal zitten in een beperkte groep auto's die nog dit jaar verschijnen, maar Apple noemt geen modellen.

tweakers.net

Published On: 03-03-14|Categories: nieuws|

Deel dit bericht