De boodschap is duidelijk; de iPad mag dan misschien de best verkopende tablet zijn, maar Apple haalt de voet niet van het gas. De iPad mini is een feit. De iPad mini heeft een totaal nieuw design met een schermgrootte van 7,9 inch en is in het wit of zwart verkrijgbaar. Qua binnenkant zijn de specificaties nagenoeg hetzelfde als de iPad 2, inclusief A5 chip. De batterijduur van 10 uur blijft ook intact. De iPad mini heeft 802.11n WiFi en optioneel een 3G/4G LTE mobiele verbinding. Ook deze iPad heeft natuurlijk de Lightning-connector die ook in de iPhone 5 te vinden is. De iPad komt met een opslagcapaciteit van 16GB, 32 of 64 GB.

Camera & scherm

De iPad mini is 7.2 millimeter dun (zo dun als een potlood) en weegt ruim 300 gram minder dan zijn grote broer. Het scherm heeft een resolutie van 1024×768, hiermee heeft de iPad mini dezelfde resolutie als de iPad 2. Het kleinere scherm zorgt er wel voor dat het scherm iets scherper is dan de iPad 2, maar de iPad mini heeft geen Retina-scherm. Aan de achterkant zit een iSight-camera van 5 megapixel en aan de vookant is de bekende 1,2 megapixel-FaceTime-camera te vinden.

""

Apps

Alle bestaande apps zijn in hun ‘native’ resolutie op de iPad mini te gebruiken. Dit betekent dat de apps geen uitgerekte applicaties zijn voor telefoons, maar dat deze zijn geoptimaliseerd voor de iPad mini. Hiermee heeft Apple een troef in handen ten opzichte van ‘die andere Android-tablet,’ de Nexus 7 van Google, omdat dit apparaat nauwelijks applicaties gebruikt die geoptimaliseerd zijn voor de tablet.

""

onemorething.nl

Published On: 25-10-12|Categories: nieuws|

Deel dit bericht