Fabrikant Apple heeft de nieuwste versie van zijn mobiele besturingssysteem iOS uitgebracht. De nieuwe versie, iOS 5, kan per direct via iTunes gedownload worden voor de iPhone 4, iPhone 3GS, en de iPad 1 en 2.

Apple heeft ook meteen nieuwe firmware beschikbaar gesteld voor de iPod Touch en Apple TV.

Een belangrijke vernieuwing in iOS 5 is dat updates voortaan ook draadloos gedownload kunnen worden, waardoor geen tussenkomst van een pc of laptop met iTunes meer nodig is.

Ook zullen de updates aan het iOS in de toekomst kleiner worden, omdat het mogelijk wordt om alleen die onderdelen te downloaden, die geüpdated moeten worden. Voorheen moest bij iedere update het iOS in zijn geheel worden gedownload.

Toevoegingen
Een andere belangrijke toevoeging in iOS 5 is iCloud, waarmee gebruikers gegevens van hun iPhone kunnen opslaan op servers van Apple en vervolgens weer kunnen opvragen op een Mac of een Windows-pc.

Met iMessage kunnen voorts bestanden zoals foto's en video's worden uitgewisseld met andere iPhones, iPod en iPads. Tot slot is het mogelijk om tijdschriften en kranten te downloaden door het nieuwe Newsstand.


nu

Published On: 13-10-11|Categories: nieuws|

Deel dit bericht