Apple heeft vrijdag de iPad 3 in Nederland gelanceerd. Sommige winkeliers opende om middernacht, of vroeger dan gebruikelijk, de deuren om deze nieuwe tablet te kunnen verkopen.

Apple kondigde de nieuwe iPad op 7 maart aan, om deze op 16 maart in onder meer de Amerikaanse winkelschappen te leggen. Apple liet eerder deze week weten dat er in de eerste drie dagen na de lancering ruim drie miljoen nieuwe iPads over de toonbank waren gegaan.

Full HD Retina-scherm
Vandaag kan ook Nederland aan de slag met de derde generatie iPad. Grootste trekpleister van het apparaat is verreweg het full HD Retina-beeldscherm. Dit display heeft een resolutie van 2048 x 1536 pixels en een betere kleurenweergave dan het scherm op de vorige iPads.

De tablet draait op een dualcore A5X-processor en heeft een quadcore grafische chip tot zijn beschikking. De iPad is 9,4 millimeter dik en weeg 635 gram, iets zwaarder en dikker dus dan de iPad 2. Ook zit er een 5 megapixel camera op de iPad 3 en ondersteunt deze het snelle 4G (LTE)-netwerk.

Lees voor meer informatie de uitgebreide iPad 3-recensie die donderdag op Computertotaal.nl verscheen.

Computer Totaal

Published On: 23-03-12|Categories: nieuws|

Deel dit bericht