Apple heeft zojuist iOS 6.1.3 uitgegeven. Met deze kleine update voor het mobiele besturingssysteem wordt een bug in het vergrendelscherm van de iPhone opgelost. Het probleem werd ongeveer een maand geleden ontdekt en stelde kwaadwillenden in staat om de Telefoon-app te openen ondanks dat de telefoon voorzien was van een vergrendelingscode.

iOS 6.1.3 pakt niet alleen de kwetsbaarheid in de vergrendeling van de iPhone aan, er worden ook andere zaken opgelost. Zo worden een aantal problemen in de Kaarten-applicatie in Japan opgelost, maar ook in de turn-by-turn navigatie en de berekening van routes wordt geoptimaliseerd zodat snelwegen de voorkeur krijgen boven andere wegen.

Naar verluidt is de Evasi0n-jailbreak voor iOS 6.1 ook aangepakt met iOS 6.1.3, dat meldden ontwikkelaars eerder al. Mensen die die jailbreak willen behouden kunnen de update dus beter links laten liggen. Als de update eenmaal is uitgevoerd is het niet meer mogelijk om een downgrade uit te voeren.

Je kan de update in gang zetten door naar de Instellingen-app te gaan, vervolgens druk je op Algemeen, Software-update, waar je de update kan downloaden en installeren. De update is niet alleen voor de iPhone, maar ook voor de iPad en iPad mini beschikbaar gesteld.
Techzine

Published On: 20-03-13|Categories: nieuws|

Deel dit bericht