Apple heeft een eerste update voor haar nieuwe besturingssysteem Mac OS X Lion uitgebracht. Afhankelijk van het plaform worden daarmee minimaal vier bugs gefikst.

Mac OS X Lion is nog geen maand uit. Toch heeft Apple dinsdag al een eerste update voor het nieuwe besturingssysteem uitgebracht. Daarin worden enkele bugs gefikst waar veel klanten over klagen. Volgens Apple gaat het om "oplossingen die de stabiliteit en compatibiliteit van Macs verbeteren".

Verdwenen admin-accounts
Er zijn in totaal vier varianten van de update beschikbaar. Eén voor de normale clientuitvoering van Mac OS X Lion, één voor de serveruitvoering, één voor de clientuitvoering die op de Macbook Air en Mac Mini draait en uiteindelijk ook nog één voor de serveruitvoering van dat laatste apparaat. Apple heeft de instap-Mac namelijk benoemd tot server, sinds het schrappen van zijn echte Mac-servers.

Vier bugs worden in alle varianten van de update opgelost: instabiliteit van WiFi-verbindingen en niet werkende audio als er geluid via een HDMI-kabel of optische uitgang wordt afgespeeld. De eerste Lion-fix lost ook fouten op bij het overzetten van bestanden, instellingen en applicaties naar een andere computer met OS X Lion. De belangrijkste reparatie lijkt wel het oplossen van verdwenen admin-accounts die kunnen zoekraken als een gebruiker opwaardeert naar OS X Lion.

Crashes, schermflikkering
In alle updates behalve die voor Mac Mini Server wordt ook het probleem opgelost waarbij een computer blijft hangen als de gebruiker video in de browser Safari afspeelt. Daarnaast verbeteren de server-updates de betrouwbaarheid van het Mac File System op die computers.

De update voor de MacBook Air fixt flikkerende schermweergave op die ultradunne laptop. Ook kan het na installatie van de update niet meer voorkomen dat die notebook opstart als de oplader wordt aangesloten. Voor de Mac Mini wordt tenslotte een fout opgelost waarmee de leessnelheid terugvalt van het slot voor SD-geheugenkaarten.

Niet ongebruikelijk
Het is niet ongebruikelijk dat Apple snel na de release van een nieuwe versie van OS X een update uitbrengt. Ook in Snow Leopard werd ongeveer een maand na de lancering een aardige lijst aan tekortkomingen opgelost.

Webwereld

Published On: 17-08-11|Categories: nieuws|

Deel dit bericht