Het toestel heeft vrij lang op zich laten wachten. Normaal komt Apple elk jaar in juni of juli met een nieuwe iPhone.

Het nieuwe toestel komt 28 oktober naar Nederland en is vanaf 14 oktober beschikbaar in de Verenigde Staten (VS) en een aantal andere grote landen.


 


Er waren de afgelopen maanden ook geruchten ontstaan over een iPhone 5. Dit toestel zou het echte nieuwe toestel van Apple moeten worden terwijl de iPhone 4s meer een updatemodel van de huidige iPhone 4 is. De iPhone 5 bleef echter uit.

 


Veranderingen

De iPhone 4s ziet er hetzelfde uit als de iPhone 4, maar is aan de binnenkant geüpdatet. Zo zit er een nieuwe chip in het toestel: een A5-chip die de smartphone twee keer sneller maakt. Bovendien is er een nieuwe grafische kaart in de iPhone 4s gestopt waardoor grafische elementen zeven keer sneller gelezen kunnen worden.

Het toestel heeft geen groter scherm. Dat werd in recente geruchten wel gesuggereerd.

Volgens Apple kan het nieuwe toestel twee keer zo snel downloaden. Op een HSDPA-verbinding kan de iPhone 4s met 14,4 Mbps downloaden. De iPhone 4 haalde 7,2 Mbps.


Camera en spraakherkenning

Ook de camera is aangepast. Zo beschikt de nieuwe iPhone over 8 megapixels en zal de camera 33 procent sneller werken. Ook het lenssysteem is flink verbeterd waardoor de kwaliteit en scherpte van foto's omhoog moet gaan.

De iPhone 4s krijgt ook ondersteuning van spraakbesturingssysteem Siri. Via Siri kunnen gebruikers hun iPhone opdrachten laten uitvoeren door een vraag te stellen. Zo zijn bijvoorbeeld het weerbericht en de tijd op te vragen. Ook kunnen mensen gebeld worden en kan de wekker worden ingesteld.

Siri is in eerste instantie alleen in het Engels, Frans en Duits beschikbaar.

Apple stelt dat de iPhone 4 innovatief was en een enorme verandering met zich mee bracht. "De grootste uitdaging was met een opvolger komen", aldus de iPhonemaker. Omdat de iPhone 4 volgens Apple zo revolutionair was, is dus alleen de binnenkant van het toestel veranderd.


iOS 5

Ook kondigde Apple definitief iOS 5 aan, een nieuwe versie van het mobiele besturingssysteem. De update is 12 oktober beschikbaar en bevat iMessage. Dat is een instant messaging-dienst zoals WhatsApp, maar dan speciaal voor iOS-apparaten.

Ook Safari en de camera-app zijn verbeterd. Bovendien zijn er meer tijdschriften en kranten gemakkelijk beschikbaar via iTunes. iOS 5 werd eerder al onthuld tijdens een andere conferentie van Apple.

Ook online synchronisatiedienst iCloud zal vanaf 12 oktober beschikbaar zijn voor klanten.

Nu.nl

Published On: 04-10-11|Categories: nieuws|

Deel dit bericht