Apple ontwikkelt een eigen 3d-camerasysteem, blijkt uit patenten. Ook komt Apple met een app voor creatie van 3d-content.

Apple werkt aan een nieuw systeem waarmee iOS-apparaten 3d-foto's of 3d-video's kunnen maken, meldt de site Patently Apple op basis van deze wee gepubliceerde Apple-patenten. De nieuwe 3d-camera's gebruiken dieptesensoren en sensoren die zorgen voor preciezere kleurweergave. De nieuwe 3d-camera's bieden ook herkenning van gezichten en gelaatsuitdrukkingen.

Sensoren
Meerdere concurrenten van Apple hebben vorig jaar al smartphones en tablets met 3d-camera's op de markt gebracht, maar het succes van deze toestellen viel meestal nog tegen. Apple wil volgens Patently Apple meerdere verbeteringen in het maken van 3d-beelden doorvoeren door nieuwe infrarood- en lichtdetectiesensoren te gebruiken. Het systeem kan werken met LIDAR, de techniek om de afstand tot een object te bepalen door de tijd tussen uitzenden van een puls en het opvangen van een reflectie te meten.

3d-scherm en 3d-content
Een logisch gevolg van de stap richting 3d zou zijn dat een volgende generatie van iOS-apparaten ook 3d-schermen krijgen om de beelden direct in drie dimensies te bekijken. Voor toepassingen waarbij consumenten zelf 3d-beelden kunnen bewerken zouden 8 processoren nodig zijn, verklaarde Intel nog in 2010.

Apple werkt ook al aan eigen apps om zelf 3d-content te maken, schrijft Patently Apple verder. De site stuitte in een van de patentaanvragen op een screenshot van een iPad-app waarmee 3d-avatars zijn te maken.

Webwereld

Published On: 02-04-12|Categories: nieuws|

Deel dit bericht