Apple heeft een tijdelijke oplossing gepubliceerd voor iOS-gebruikers die getroffen zijn door crashes als gevolg van bepaalde berichten. Het concern werkt ondertussen aan een fix. De Messages-app op iOS bleek te crashen na ontvangst van berichten met speciale tekens.

iOS unicode bugApple stelt op de hoogte te zijn van de bug en het probleem op te lossen met een software-update. In de tussentijd kunnen getroffen gebruikers de Berichten-app openen en Siri vragen de ongelezen berichten voor te lezen. Na de vraag aan Siri om het kwaadaardige bericht voor te lezen, zal de Berichten-app weer te openen zijn. Vervolgens kunnen gebruikers de gewraakte berichten verwijderen.

Woensdag bleek dat iOS-gebruikers met crashes van de Berichten-app kampten na ontvangst van berichten met bepaalde Chinese en Arabische karakters, via onder ander sms en Twitter. De reeks foutmeldingen bij het renderen van Unicode die de berichten opleverden, zorgden voor het crashen van Apples CoreText-systeem. Direct na het verschijnen van de bug verschenen al onofficiële workarounds.

Tweakers.net

Published On: 29-05-15|Categories: nieuws|

Deel dit bericht