Apple roept Nederlandse bezitters van oudere iPhone-modellen op hun usb-adapter te laten nakijken. Als het model A1300 is kan deze oververhit raken. Apple vervangt hem gratis.

Het gaat om modellen uit de periode oktober 2009 tot september 2012 die meeverkocht werden bij de iPhone 3GS, iPhone 4 en iPhone 4s. Het modelnummer A1300 is te vinden onderaan de adapter, tussen de pennetjes, op het gedeelte waar je hem in het stopcontact plugt. Apple heeft voor de inruil een speciale website opgezet, met nadere informatie.

De adapter kan worden ingeleverd bij een Apple Store of een andere officiële Apple-dealer. "Vanaf 18 juni 2014 kunt u ook bij draadloze partners terecht", meldt Apple op de site. Daarmee wordt waarschijnlijk bedoeld dat de adapter ook bij telco's en hun winkels kunnen worden ingeleverd, althans als ze de iPhone in hun assortiment hebben. In Nederland gaat het omTelfort, T-Mobile en Vodafone.

Apple waarschuwt wel dat bij het omruilen van de A1300 naar de nieuwe adapter A1400 de consument wel zijn iPhone moet meenemen, omdat blijkbaar het serienummer van de iPhone moet worden gecontroleerd. 

webwereld.nl

Published On: 13-06-14|Categories: nieuws|

Deel dit bericht