Apple heeft in een groot deel van de wereld de claim dat de iPad verbinding kan maken met 4G-netwerken verwijderd uit zijn marketingboodschap en tevens weggehaald uit de eigen webshop.

In een aantal landen is de duiding "WiFi + 4G" vervangen door "Wifi + cellular. Apple heeft in Australië klachten gekregen over de belofte dat de iPad contact kon maken met 4G-netwerken. Dat bleek niet het geval en een Australische consumentenautoriteit sprak Apple daarop aan. Niet alleen in Australië, maar in een overgroot deel van de wereld blijkt de iPad geen verbinding te kunnen maken met 4G-netwerken.

Verwijzingen naar 4G stapsgewijs weg
Apple lijkt nu op weg alle verwijzingen naar 4G stapsgewijs te verwijderen. Volgens Mashable wordt op de Amerikaanse website nog wel gesproken over 4G, maar is die term bij het daadwerkelijk kopen van de iPad in de webstore vervangen door "cellular".

Naar blijkt is dat ook al het geval in landen als Australië, Groot-Brittannië, Canada, Ierland, Hongkong en enkele Aziatische landen, zo meldt 9to5mac. Volgens die site zouden ook Apple Stores de naamsverandering doorvoeren. Apple heeft in zijn Nederlandse webstore nog wel de aanduiding 4G staan, in ieder geval tot deze maandagochtend.

Webwereld

Published On: 14-05-12|Categories: nieuws|

Deel dit bericht