Volgens bronnen van de website Digitimes heeft Apple de iPad 3 bestellingen voor de 2e helft van 2011 geannuleerd en laten verschuiven naar begin 2012. De reden van de verhuizing zo te maken hebben met de retina display van de iPad 3.

Apple zou voornemens zijn geweest om de iPad 3 na de zomer op de markt te brengen, in het derde kwartaal zou Apple beschikken over 1,5 tot 2 miljoen exemplaren en in het vierde kwartaal over 5 tot 6 miljoen exemplaren. Inmiddels zijn de bestellingen opgeschoven naar 2012, de reden lijkt te liggen bij het retine beeldscherm.

Het 9,7 inch retina beeldscherm dat Apple wilt gebruiken voor de iPad 3 moet gaan werken op een resolutie van 2048×1536 pixels. Dit zijn specificatie-eisen die gezien kunnen worden als erg hoog. Zo is er onder meer veel meer backlight nodig om het scherm goed te laten functioneren. De zogenaamde yields zouden erg slecht zijn waardoor Apple is genoodzaakt zijn bestellingen te verplaatsen. Een yield is het rendement dat wordt gehaald bij de productie.

Eerder dook er al een gerucht op dat de iPad 3 pas in januari zou komen en de iPhone 5 zijn intrede doet op 7 oktober. Wellicht dat ook dit gerucht waar blijkt te zijn.

Tech Zine

Published On: 16-08-11|Categories: nieuws|

Deel dit bericht