Apple heeft de release van de witte iPhone 4 uitgesteld tot volgend voorjaar. Dat meldt persbureau Reuters. De fabrikant wil niet ingaan op de reden van het uitstel van het toestel, dat eigenlijk in juli op de markt had moeten komen.

De iPhone 4 moet in de komende lente echt op de markt komen. "Het spijt ons dat we klanten die wachten op de witte iPhone opnieuw moeten teleurstellen", zegt Apple-woordvoerster Trudy Miller tegen Reuters. Een exacte releasedatum is niet bekendgemaakt. Ook geeft Apple geen reden voor het uitstel, maar het lijkt problematisch om de witte iPhone te produceren.

Het is niet de eerste keer dat het witte toestel wordt uitgesteld. Hij werd in juni, tegelijk met de zwarte versie aangekondigd en het was de bedoeling dat hij in juli op de markt kwam. Apple maakte in juli bekend dat het toestel tot 'later dit jaar' was uitgesteld. Nu is de releasedatum dus nog verder opgeschoven. Het zou de eerste iPhone moeten worden die geheel wit is; bij vorige iPhones was alleen de achterkant wit gemaakt. Vermoedelijk ligt daar ook het productieprobleem; zoals diverse geruchten melden.

Het gebeurt zelden dat een release van een Apple-product zo lang wordt uitgesteld. Bij een release in de komende lente verschijnt de witte iPhone 4 dicht op de verwachte release van de volgende iPhone; al enkele jaren brengt Apple elke zomer een nieuw toestel op de markt.

http://tweakers.net/nieuws/70452/apple-stelt-witte-iphone-opnieuw-uit.html

Published On: 27-10-10|Categories: nieuws|

Deel dit bericht