Volgens de website CultofMac gaat Apple stoppen met de computermuis en gaat het zich volledig richten op de trackpad. Het is inmiddels alweer een jaar geleden dat Apple de Magic Trackpad op de markt bracht. Iedereen zag het toen als alternatief voor de muis, maar het lijkt er nu op dat Apple gaat stoppen met de Magic Mouse en deze plek wordt overgenomen door de Magic Trackpad.

De Magic Trackpad is een stukje groter dan de trackpad op de Macbook Pro, met zijn 13 bij 13 cm biedt hij voldoende oppervlak om een iMac aan te sturen en gebruik te maken van alle multitouchcommando's. Ten tijde van de introductie waren veel mensen nog niet erg enthousiast over de Magic Trackpad, dit zou voornamelijk komen doordat de ondersteuning binnen Snow Leopard nog niet zo uitgebreid was, met de komst van Mac OS X Lion is de ondersteuning voor de Trackpad flink verbeterd.CultofMac meldt nu dat alle Apple Stores al enige tijd niet meer voorzien zijn van een nieuwe Magic Mouse-voorraad en dat een 'bron' hun heeft verteld dat Apple gaat stoppen met de Magic Mouse. Straks wordt er standaard een Magic Trackpad geleverd bij een iMac en niet langer een Magic Mouse. De Magic Mouse zou ook helemaal gaan verdwijnen uit het assortiment van Apple.


""Hiermee lijkt dus min of meer een einde te komen aan het tijdperk van de muis, althans op de Mac-computers. Hoewel de Magic Trackpad zeer veel te bieden heeft en als je er een tijdje mee werkt het zeker een goede vervanger kan zijn, blijven er altijd situaties waarin een muis handiger is. Daarom lijkt dit een vreemde stap van Apple en zijn wij benieuwd of deze bron het wel bij het rechte eind heeft.

Techzine

Published On: 05-08-11|Categories: nieuws|

Deel dit bericht