Apple heeft te kennen gegeven dat de fotobewerkingssoftware Aperture niet verder ontwikkeld zal worden. Reden hiervoor is de introductie van Photos, een applicatie die Apple volgend jaar zal uitbrengen. De ontwikkeling stopt wanneer OS X Yosemite uitkomt, in de herfst van dit jaar.

Een woordvoerder van Apple liet aan TechCrunch weten dat door de introductie van Photos het niet langer nodig is om een aparte fotobewerkingsapplicatie te blijven ontwikkelen. Daarom houdt Apple op met Aperture en zal het gebruikers van de software overzetten naar de nieuwere Photos-software. De ontwikkeling van Aperture stopt wanneer OS X Yosemite uitkomt, een nieuwe versie van Apples besturingssysteem dat in de herfst uit moet komen.

De nieuwere Photos-app, die net als OS X Yosemite tijdens de WWDC-ontwikkelaarsconferentie van eerder deze maand werd aangekondigd, moet ergens volgend jaar uitkomen. Tegen die tijd kunnen gebruikers hun fotobibliotheken die met Aperture zijn gemaakt overzetten naar Photos. Apple belooft daarbij hulp te bieden.

Photos moet zowel Aperture als iPhoto gaan vervangen. De software biedt integratie met iCloud, waardoor gebruikers hun foto in de cloudopslagdienst van Apple kunnen opslaan. Aperture zal wel blijven werken als OS X Yosemite dit najaar uitkomt.

tweakers.net

Published On: 30-06-14|Categories: nieuws|

Deel dit bericht