Apple heeft een aanpassing gedaan aan zijn garantievoorwaarden. In plaats van een jaar garantie, geeft het bedrijf voortaan minimaal twee jaar garantie op haar producten.

Dat is te lezen op de website van Apple. De aanpassing is in lijn met EU-regelgeving die consumenten binnen Europa recht geeft op twee jaar garantie.

Overigens geldt de uitbreiding van de garantie alleen voor Apple-producten die binnen het Europese grondgebied zijn aangeschaft. Op producten die elders zijn gekocht wordt door Apple nog steeds een jaar garantie gegeven.

Rechtbank
Apple werd eerder al vanwege haar garantiebeleid op de vingers getikt door een Italiaanse rechtbank. De rechter oordeelde dat Apple consumenten misleidde door in de garantievoorwaarden te stellen dat consumenten recht op een jaar garantie hebben, terwijl op Europees niveau is vastgelegd dat dit minimaal twee jaar moet zijn.

Enkele weken geleden riepen de Consumentenbond en andere Europese consumentenorganisaties Apple ook al op om het garantiebeleid en de communicatie daarover aan te passen. Zij dreigden toen ook met juridische stappen indien het bedrijf niet aan de oproep gehoor zou geven.

Nu

Published On: 02-04-12|Categories: nieuws|

Deel dit bericht